ZADELMETING


Eén van de meest voorkomende klachten tijdens het fietsen is zadelpijn


Een zadel moet passen, net als een schoen, en is dus voor iedereen anders. Met een goed zadel kunt u zadelproblemen ongeacht de fietsafstand vermijden.


Wanneer is een zadel goed?
Een fietszadel moet op het breedste deel ondersteuning bieden aan de zitbeenderen. 
Alleen op deze manier kan het gevoelige kruis, bij zowel mannen als vrouwen, ontzien worden en wordt de druk over de gehele breedte van het zadel comfortabel verdeeld. Als het zadel niet breed genoeg is, hangen de zitbeenderen over de rand en moet het zachte weefsel de druk opvangen. Dit veroorzaakt dus druk op plekken waar het vermeden moet worden.

De afstand tussen de zitbeenderen verschilt van mens tot mens. Bij vrouwen staan de zitbeenderen meestal wat verder uit elkaar dan bij mannen, omdat vrouwen van nature een breder bekken hebben. Ook de houding speelt een rol. Bij een voorovergebogen positie lopen de zitbeenderen meer naar elkaar toe. Wie rechtop fietst heeft een breder zadel nodig.


Zadelmeetsysteem

Met een uniek meetsysteem kunnen we vaststellen welk zadel het best bij u past.

Met de popometer bepalen we de afstand tussen de twee zitbeenderen, waarna de optimale zadelbreedte kan worden berekend. Door de meetresultaten, de probleemanalyse (juiste zithouding) en de wensen van de klant (fietstype e.d.) in te voeren in de speciale software kunnen we u een persoonlijk zadeladvies geven.

Dit zadelmeetsysteem heeft zich de afgelopen jaren bewezen en het is bijna onmogelijk om zonder meting een voor u geschikt zadel aan te schaffen.

Voor meer informatie: